Klappack verpakkingsmachine

Voor meer informatie kunt u de Klappack folder downloaden.


Voor het verpakken van uw producten in folie is de Conpax Klappack MKII machine de beste keuze. Met de machine kunt u zonder zorgen vleeswaren, kaas en brood inpakken. De machine is zeer eenvoudig in gebruik en zeer bedrijfszeker.

Klappackmachine voor vleeswaren


Neem voor informatie contact op met:

Conpax verpakkingstechniek
Kolding 1
2993 LN Barendrecht
tel:088-2677367
fax:088-2677368
info(a)conpax.com

Klappack machine - Veel gestelde vragen

1- Hoe snel is de Klappack verpakkingsmachine?
2- Hoe start ik de Clappack machine?
3- Is de machine voor vleeswaren verpakken goed schoon te maken?
4- Waar wordt de Klappack machine geproduceerd?
5- Met welke folie kan de machine werken?
6- Is de Klappack machine veilig?
7- Wat zijn de voordelen van de Conpax Klappack machine tov de Coppens Klappack machine?
8- Wat is het voordeel van de Conpax Klappack machine in vergelijk met de Jadopack van De Jager?
9- Wat is de afmeting van de verpakkingen die uit de verpakkingsmachine komen?
10- Wat is er op het display van de machine te zien?
11- Hoe verwissel ik een rol klappack folie?
12- Welke producten kan ik verpakken in de Klappack MKII?
13- Heeft de klappack machine onderhoud nodig?
14- Van welke materialen is de verpakkingsmachine gemaakt?
15- Wat is de garantietermijn op de verpakkingsmachine?
16- Op welke temperatuur sealt de machine?
17- In welke winkels staan de klappack machines?
18- Kan ik een demonstratie van de machine krijgen?
19- Werkt de machine met impulsseal?

Antwoorden vragen klappack machine1- Hoe snel is de Klappack verpakkingsmachine?
De Klappack machine van Conpax kan maximaal 25 verpakkingen per minuut maken. Dit kan gebeuren door continu, op interval of op handmatige stand verpakkingen te maken
terug


2- Hoe start ik de Clappack machine?
De machine moet eerst aangezet worden met de hoofdschakelaar. De machine warmt het sealelement op. Als dit gebeurd is dan kan de machine direct gestart worden. Dit kan door op de startknop te drukken. De machine kan in drie standen werken: 1 enkele seal slag, meerdere slagen achter elkaar met een wachttijd ertussen, meerdere slagen zonder wachttijd tussen de slagen. Het is ook mogelijk een voetpedaal op de verpakkingsmachine aan te sluiten.
terug


3- Is de machine voor vleeswaren verpakken goed schoon te maken?
Het gehele ontwerp van de klappack machine is op hygiene gericht. Er is gebruik gemaakt van goed te reinigen materialen, conform de HACCP, zoald RVS, aluminium en kunststof. Ook is de machine zodanig ontworpen dat het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk is.
terug


4- Waar wordt de Klappack machine geproduceerd?
De sealmachine wordt voor het overgrote deel in Nederland geproduceerd bij het bedrijf dat ook de Coppens MKII machines produceerde. Dit bedrijf maakt al 15 jaar deze machines, en werkt ook aan de doorontwikkeling van de machines.
terug


5- Met welke folie kan de machine werken?
De machine kan met alle soorten klappackfolie werken. Er zijn machines die problemen hebben met dunne klappack folie of juist met dikke. Deze problemen zijn bij de Conpax Fastpack MKII niet aanwezig.
terug


6- Is de Klappack machine veilig?
Uiteraard! De machine voldoet aan alle eisen, ook van de machineveiligheid. De verpakkingsmachine wordt geleverd met een CE keur, inclusief Nederlandstalige gebruikershandleiding. Er zijn in de machine diverse maatregelen genomen die voor een veilige werking zorgen. De meest opvallende is de veiligheidsbeugel die op de machine is gemonteerd. Als deze omhoog of omlaag bewogen wordt kan de machine niet gestart worden. Als de machine het sealelement dichtklapt en de veiligheidsbeugel wordt bediend, dan wordt het element terug gestuurd naar de beginpositie. Ook worden de sealmachines ondersteund door een ervaren team van service engineers. Mocht er zich toch een probleem voordoen met de fastpack machine dan zijn deze deskundige service engineers snel ter plaatse om de sealmachine te repareren.
terug


7- Wat zijn de voordelen van de Conpax Klappack machine tov de Coppens Klappack machine?
De Conpax MKII is dezelfde machine als de Coppens MKII. Ze zijn identiek en hebben daarmee dezelfde goede bedrijfszekerheid en eenvoud van de machine. De folierol is bijvoorbeeld iets eenvoudiger te verwisselen op de Novus. Dit heeft echter tot gevolg dat de ophanging aan 1 zijde is gemonteerd. Dit is een meer kwetsbare constructie waarvoor bij de Fastpack niet is gekozen. Zo zijn er nog veel meer keuzes gemaakt waar bij de MKII Klappack machine altijd voor de meest bedrijfszekere oplossing is gekozen. Dat dit zo is blijkt wel uit de grote 2ehands markt die er in de Clappack machines is.
terug


8- Wat is het voordeel van de Coppens Klappack machine in vergelijk met de Jadopack van De Jager?
De Fastpack MKII is volledig uitontwikkeld. Dus geen kleine lastige storingen meer, maar gewoon werken met de machine. Het algehele afwerkingsniveau en stroomverbruik van de Coppens Klappack is duidelijk beter dan de Jadopack.
terug


9- Wat is de afmeting van de verpakkingen die uit de verpakkingsmachine komen?
De standaard afmeting is 180x220mm. Er zijn echter mogelijkheden voor een grotere of juist een kleinere maat. Dit zijn dan echter zaken die voor het bestellen van de machine duidelijk moeten zijn, u kunt als gebruiker niet van formaat wisselen. Indien u deze behoeft wel heeft, dan is het aan te raden eens te kijken naar de Copack of Variopack machine van Conpax. Deze machine kan per verpakking de lengte varieren. Dit heeft foliebesparing en wisselende afmetingen tot gevolg.
terug


10- Wat is er op het display van de machine te zien?
Op het display zijn diverse zaken af te lezen:

 • Actuele temperatuur
 • Aantal slagen
 • Eventuele statusmeldingen
 • Het doel van deze meldingen in het display is het voorkomen dat de verpakkingsmachine niet functioneert, en het is onduidelijk waarom. U kunt aan de melding in het display direct zien waarom de klappackmachine niet functioneert. Dit zorgt voor meer gebruikersgemak. Uiteraard is in dit display ook af te lezen op welke temperatuur de oliebollenmachine staat ingesteld, hoeveel slagen de machine heeft gemaakt.
  terug


  11- Hoe verwissel ik een rol klappack folie?
  Het verwisselen van de folierol is eenvoudig. In de rol wordt een as gestoken en de klos wordt vastgedraaid. De rol kan nu in de verpakkingsmachine gestoken worden. De folie moet nu nog door de rollen gehaald worden. Om dit eenvoudig te kunnen doen is op de machine een stikker aangebracht. Ook kan de as in de meshouder eenvoudig uitgenomen worden om de folie eenvoudiger in te steken.
  terug


  12- Welke producten kan ik verpakken in de Klappack MKII?
  Er worden zeer veel verschillende dingen met de sealmachine gedaan:
 • Vleeswaren verpakken
 • Kaas verpakken
 • Hespen verpakken
 • Brood verpakken
 • Broodjes verpakken
 • terug


  13- Heeft de klappack machine onderhoud nodig?
  De sealmachine heeft een aanbevolen onderhoudsinterval van 250.000 slagen. Als dit aantal bereikt wordt is dit in het display van de machine te zien, er wordt om de paar minuten een E6 melding gegeven. Met deze melding kan de machine gewoon door gebruikt worden. Onze monteurs kunnen de machine een servicebeurt geven, en ook de onderhoudsteller resetten.
  terug


  14- Van welke materialen is de verpakkingsmachine gemaakt?
  Het plaatwerk van de Fastpack MKII is van geborsteld RVS. Dit zorgt er voor dat de machine niet corrodeert. Alle rollen die met de folie in aanraking komen zijn eveneens van RVS. Het terug bewegen van de folie wordt voorkomen met anti slip rubbers. Alle onderdelen van kunststof zijn gekozen van een materiaal dat zo min mogelijk vocht opneemt, vanwege de hygiene.
  terug


  15- Wat is de garantietermijn op de verpakkingsmachine?
  De standaard garantietermijn is 1 jaar. Vanwege de grote betrouwbaarheid van de machine zijn wij bereid deze onder voorwaarden te verlengen.
  terug


  16- Op welke temperatuur sealt de machine?
  De in te stellen sealtemperatuur is afhankelijk van de folie die wordt gebruikt, en de omgevingstemperatuur. De waardes liggen meestal tussen de 100 en 120 graden Celsius.
  terug


  17- In welke winkels staan de klappack machines?
  Conpax is trots dat de Fastpack verpakkingsmachines op zeer veel verschillende plaatsen worden gebruikt. Bij alle grote supermarktketens zijn machines van Conpax in gebruik. Ook bij diverse kleine speciaalzaken voor kaas en vleeswaren wordt de Coppens MKII ingezet. Tevens is de machine veelvuldig in gebruik bij grootkeukens als horeca, ziekenhuizen, kantines enz.
  terug


  18- Kan ik een demonstratie van de machine krijgen?
  Wanneer u contact opneemt met Conpax is een demonstratie van de machine in overleg mogelijk. Tijdens deze demonstratie kunnen alle specifieke kenmerken van de machine aan u getoond worden. Eventueel is ook een demonstratie met de grotere broer van de klappack machine, de Copack machine mogelijk.  19- Werkt de machine met impulsseal?
  Nee. De Copack en de Variopack Novus zijn wel uitgevoerd met impulssealen. Omdat de Copack al sinds 2002 voorzien is van impulsseal techniek heeft Conpac zeer veel ervaring met deze techniek. Er zitten echter ook nadelen aan. De elementen / sensoren zijn minder duurzaam dan het conventionele verwarmingselement, wat zorgt voor hogere kosten tijdens de levensduur van de machine. Ook is de sealbreedte bij impulssealen minder dan bij conventioneel sealen. Dit heeft er voor gezorgd dat de Fastpack MKII nog steeds voorzien is van een conventioneel verwarmingselement.  De volgende termen voor de Klappackmachine staan hier genoteerd, zodat ook mensen die een spelfout maken op onze pagina terecht komen:
 • klapack machine; clapack machine
 • klapackmachine; clapackmachine
 • klappack maschine; clappack maschine
 • verpakingsmachine; verpakings machine
 • folliemachine; follie machine
 • seelmachine; seel machine
 • cealmachine; ceal machine
 • copens machine; konpax machine


 • terug